Nőgyógyászati sebészet,
laparoszkópia

Kismedence süllyedés – vizelettartási zavarok

2002-óta foglalkozom kismedence rekonstrukcióval. Több alkalommal jártam Párizsban, a legmodernebb szalag plasztikák elsajátítása céljából. Orvos kongresszusokon tartok előadásokat, továbbképzéseket ebben a témakörben. Évente több tucatnyi műtétet végzek a TOT plasztikától, a komoly laparoszkópos méhfelfüggesztésig (Promontofixatio). Ezeknek a műtét technikáknak az elsajátításában segédkezem idősebb és fiatalabb kollégáimnak.  Osztályunkon ezáltal igen nagy esetszám fordul meg.

Endometriózis komplex kezelése

Az endometriosis a nőgyógyászati sebészet egyik legnagyobb kihívása. Magam az első pillanattól kezdve nagy érdeklődéssel tanultam. Számos központban, több jó szakemberrel dolgoztam együtt. Folyamatosan képzem magam, legutóbb Veronában vettem részt egy haladó képzésen, Marcello Ceccaroni Professzornál, az olasz mélyen infiltráló endometriózis sebészeti központban. Osztályunk személyi  és tárgyi feltételei lehetővé teszik a súlyos esetek ellátását is.

Konzervatív mióma műtét – méhtest megőrzésével

A méh megőrzése a gyermekvállalási periódusban alapvető fontossággal bír. A modern laparoszkópos eszközök, illetve hatékony, műtét alatti, gyógyszeres kezelések lehetővé teszik akár 5-8 db és akár 10-16 cmes mióma gócok eltávolítását, a méh egyidejű rekonstrukciójával. Egy ilyen beavatkozást követően 9-12 hónappal a méh alkalmas a babavárásra.

Ugyan ezen laparoszkópos eljárással a változókori méhtest eltávolítások is 1-2 napos kórházi tartózkodással elvégezhetők.