Sikertelen terhesség,
ismétlődő vetélés,
meddőségi kivizsgálás

Számos család küzd a babavárás nehézségeivel, van akiknek sorozatosan megszakad a terhessége, vannak, akik el sem jutnak a fogantatásig.

A sikertelenség hátterében nagyon szerteágazó okok állhatnak, ezek átlátása, algoritmusba rendezése, speciális szakértelmet kíván.

Az ok-okozati kapcsolat, megítélésem szerint, vélhetően a környezet szennyezés és életviteli sajátosságaink miatt a baba befogadási/megtapadási nehézségei felé mozdultak el. Egy korai vetélés és egy látszólagos meddőség (beágyazódás körüli kilökődés) között nincs különbség

A már folyamatban lévő terhességet fenyegető terhességi mérgezés (toxaemia), szintén ezen tőről fakadó fenyegetés. A petevezetők gyulladásai károsodásai, a méh körüli hegesedések, a vérben keringő ellenanyagok mind kiválthatják ezeket a bajokat.

Egy jól kivizsgált vetélést, meddőségi esetet követő sikeres terhesség sokkal nagyobb biztonságban van, mint egy könnyedén, szénaboglyában fogant terhesség, hiszen a kivizsgálásnak hála olyan fontos információkhoz jutunk, melyek a terhesgondozás során kamatoztathatóak.

Intézményünkben mind az immunológiai, mind a genetikai, mind a gyulladásos és a műtéti megoldásokat kívánó elváltozások felderíthetőek és sikeresen kezelhetőek.